úterý 8. října 2013

Uzivej, dokud muzes.

Na dnesek jsem si vzala, myslim, ze hodne hodne opravnene, volno.
Z vyhrate postele za doprovodu slunecnich paprsku jsem vylezla po devate hodine, uvarila si ranni kavicku, snedla babovku, kterou mi donesla mamca a uzivala si klidnych chvilek, ktere jsou pro me vazne vzacne. Jelikoz o vikendech, ktere jsou az prilis casto narusene pracovni dvou a pul hodinkou, jednoduse nemam cas si vyhradit chvili na to, abych si v klidu umyla vlasy, snazive si nalakovala nehty (i na nohou!), jsem zrovna ted v sedmem nebi, protoze tohle vsechno muzu udelat prave ted.
Je fakt, ze nadseni z toho, ze si muzu pustit telku a prepinat libovolne mezi kanaly bez toho, abych zadala o svoleni babicku, je az nezdrave vysoke, ale vim, ze prave dnesnim lenosenim naberu energii na dalsi mesic. Minimalne. A nezkazi mi ho ani skutecnost, ze bratr ceka, az mu udelam vyber toho nejdulezitejsiho ze skript, ktere dostal nahodinach prava a ze kterych ho zrovna zitra ceka pisemka. Zase jsem se uvrtala do neceho, co mi vubec nevoni. Myslim, ze to udelam na posledni chvili a chudak bratr tim bude trochu trpet.
Planuju si trochu zavzpominat na skolsky leta, protoze za par minut zacne na Prima Love Sabrina, mlada carodejnice. Sledoval to nekdo? S brachou (a vlastne i s mamkou) jsme vzdycky zboznovali jejiho kocoura, hlavne jeho hlasky, po pravde.
Nemuzu se dockat, az si po obede uvarim kafe a znovu otevru Nemesis od Jo Nesba. Konecne bych se totiz mohla posunout o kus dal. Strcim si do usi sluchatka a bez ohledu na okoli se budu nechavat unaset pryc novym albem od Miley Cyrus. Nehodlam brat zadne telefony, ani odpovidat na esemesky, pro zbytek celyho sveta jsem mimo proviz. Nemocna. Umirajici v posteli.
Taky mam pred sebou polozene nove cislo L'amour s Lady Gaga na obalce. Clanek "Nahodna setkani" od Laury Machove na me ceka uz od minulyho pondeli, kdy se casopis stal mym majetkem. "Pomluvy" od Klary Doubkove nasleduji hned po, takze mi nic nebrani v precteni i tohoto clanku.
Tohle vsechno je ovsem doprovazeno psanim tohohle prispevku, protoze muzu v klidecku popremyslet nad tim, co Vam chci sdelit nebo i spis o tom, co tady chci sdelit sama sobe a chci, abych tohle mela nekde zapsane. Protoze az zase budu do morku kosti unavena, otevru si tenhle clanek, zavzpominam si, jak mi bylo fajn a ono me to, doufam, nakopne dal a doda mi tu spravnou stavu :-).
Doufam, ze i vy mate aspon z poloviny tak prijemny utery jako ja. Zrovna ted hodlam pokracovat ve svym volnu, jdu se nacpat zeleninovou polevkou od babi a zaroven beru do ruky vyse zminenou Nemesis.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Každá reakce vítána a já Vám za ni děkuji :)